Zoek jouw safari uit 245 reizen naar Afrika van 51 reisorganisaties.

Karoo National Park

Het Karoo National Park ligt in het natuurgebied The Great Karoo. Dit woestijnlandschap staat bekend om zijn prachtige uitzichten en grote diversiteit aan woestijndieren.

Het Karoo National Park is het grootste ecosysteem van Zuid-Afrika. Als semi-woestijn huisvest het gebied diverse dieren die zich hebben aangepast aan de zware leefomstandigheden en is er een unieke vegetatie. Dankzij het feit dat er in Karoo National park andere dieren en planten te zien zijn dan in andere delen van Zuid-Afrika biedt het een bijzondere ervaring.

Wat kan ik er doen?

Een hoogtepunt van een bezoek aan Karoo National Park is de autotocht langs de indrukwekkende Klipspringer Pass met zijn prachtige uitzicht bij Rooivalle. Naast deze tour zijn er nog verschillende andere self drive tours in het Karoo National Park. Voor wie liever op pad gaat met een gids zijn er ook wandelingen en game drives onder begeleiding van een gids. Ten slotte biedt het park nog een vogeltrekhut om exotische vogels te spotten en een pad waarlangs fossielen afkomstig uit het natuurgebied Karoo zijn tentoongesteld. Ook is het een aanrader om te overnachten in het Karoo National park. Vanuit de chalets heb je een prachtig uitzicht op het natuurgebied Karoo en de heldere sterrenhemel en kun je zelfs wilde dieren spotten.

Hoe lang moet ik gaan?

Het is mogelijk het park voor slechts een dag te bezoeken. Er is echter te veel te doen in het park om alles in één dag gezien te hebben, waardoor het een aanrader is te overnachten in Karoo National Park. Het is alleen mogelijk om een verblijf van minstens twee nachten te boeken.

Wist je dat?

  • Het Karoo National Park het grootste aantal verschillende schildpadsoorten heeft van alle parken ter wereld? Het zijn er vijf in totaal.
  • Er sinds kort ook leeuwen te zien zijn in Karoo National Park?

Bezoek de officiële pagina van Karoo National Park

De hoogtepunten van een bezoek

  • Autotocht langs de indrukwekkende Klipspringer Pass
  • Diversiteit aan woestijndieren

Waar ligt Karoo National Park?

Het Karoo National park is onderdeel van het natuurgebied Karoo, wat zich bevindt op de route tussen Kaapstad en het binnenland van Zuid-Afrika. Het ligt op ongeveer 500 kilometer ten noorden van Kaapstad.

Bekijk de kaart:

Wat is de beste reistijd?

Dankzij het droge klimaat in Karoo is het er het gehele jaar door geschikt om dieren te spotten. Vanwege de extreme temperaturen in de zomer en winter, zijn het voorjaar (augustus en september) en het najaar (april en mei) de meest aangename periodes om het Karoo National Park te bezoeken. Vooral de maanden augustus en september zijn aan te raden omdat in deze maanden de bloemen in bloei staan.

Hoe kom ik er?

Veel bezoekers van het Karoo National Park bezoeken het park met de auto omdat het ze de vrijheid geeft om op hun eigen tempo het park te verkennen. Voor de self drive safari's die het park biedt wordt echter wel aangeraden een four-wheel drive te gebruiken. Omdat Karoo National Park wat verder in het binnenland ligt, is een bezoek aan het park vaak onderdeel van een roadtrip door Zuid-Afrika. De rit naar het Karoo National Park toe is al een ervaring op zich.

Vakanties met Karoo National Park in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Karoo National Park. De safari specialisten kunnen individuele reizen vaak aanpassen om een bepaalde bezienswaardigheid op te nemen.

Baie goed Zuid-Afrika

Baie goed Zuid-Afrika

safari details

Baie goed Zuid-Afrika

21 daagse privé reis met ontvangst door lokale vertegenwoordiger.
Baie goed Zuid-Afrika
Lodges, Tented camps, Kleine hotels, Guesthouses, Langoed & (wine) estates
Individuele reis
Excl. vlucht
ANVR lidmaatschap SGR lidmaatschap Calamiteitenfonds lidmaatschap

(kids prijs € 812,-)
Dit is volgens ons dé rondreis door Zuid-Afrika met kinderen wanneer je noord en zuid wil combineren. In 3 weken combineer je safari’s in het ruige noorden met wijngebieden, strand en de tuinroute over de vruchtbare Kaap. In het ruige bushlandschap ga je spoorzoeken met een ranger en op Big Five safari in je eigen huurauto. Aan de Kaapse kust stap je in een bootje om walvissen te spotten, ga je fietsen door wijngaarden en een dag meelopen op een boerderij. Je overnacht leuk en afwisselend in onder andere een safaritent, een wijnhuis en Victoriaans guesthouse.

Vanaf € 1510,- p.p. Excl. vlucht

Autorondreis compleet Zuid-Afrika

Autorondreis compleet Zuid-Afrika

safari details

Autorondreis compleet Zuid-Afrika

28 daagse privé reis met ontvangst door lokale vertegenwoordiger.
Autorondreis compleet Zuid-Afrika
Lodges, Tented camps, Hotels, Budget hotels & hostels, Guesthouses
Individuele reis
Incl. vlucht
ANVR lidmaatschap SGR lidmaatschap Calamiteitenfonds lidmaatschap

Het wild en de natuur in de nationale parken van Zuid-Afrika is overweldigend. Tijdens deze reis ga je zelf met de auto op safari en verblijf je regelmatig middenin veelzijdige natuurgebieden. Ga op zoek naar de ‘big five’ of geniet van een wandeling in het mooie landschap.

Vanaf € 2575,- p.p. Incl. vlucht

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken