Zoek jouw safari uit 261 reizen naar Afrika van 49 reisorganisaties.
Kafue National Park

Kafue National Park

Kaart van Kafue National Park

Google Map of Zambia

Kafue National Park

Ga op zoek naar (vier) van de Big Five per jeep, kano of misschien zelfs te voet.

Het Kafue National Park is Zambia’s grootste, oudste en meest ongerepte park. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden voor safari activiteiten.

Wat kan ik er doen?

Het Kafue National Park is het grootste, oudste en meest ongerepte park in Zambia. Er zijn verschillende soorten safari’s beschikbaar om het park van 22400 km2 te ontdekken. In Zambia is de Walking Safari de bekendste. Je gaat dan te voet op zoek naar de Big Five, natuurlijk onder begeleiding van een ervaren gids. Op deze manier kun je het dichtste bij de leeuwen, olifanten en andere wilde dieren komen. Hou je van fotografie? Dan is Zambia de perfecte bestemming voor jou! Met name in het Kafue National Park kun je erg mooie foto’s maken, omdat hier veel ongerepte gebieden zijn waar een enorme diversiteit aan wilde dieren en vogels leeft. Een andere toffe activiteit is een ballonvaart. Je hebt dan een fantastisch uitzicht over het hele park en je ziet de dieren van bovenaf. Andere safari mogelijkheden zijn boot safari’s en jeep safari’s. Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden om het indrukwekkende Kafue National Park te bezichtigen.

Hoe lang moet ik gaan?

Het park is groot genoeg en er zijn voldoende activiteiten om je 3-5 dagen te vermaken.

Wist je dat?

  • Kafue het grootste en oudste National Park is.
  • 4 van de "big 5" dieren er voorkomen

Bezoek de officiële pagina van Kafue National Park

De hoogtepunten van een bezoek

Waar ligt Kafue National Park?

Het park ligt in het Westen van Zambia

Bekijk de kaart:

Wat is de beste reistijd?

De beste periode voor een safari is in het droogseizoen, april tot en met oktober. In het regenseizoen, november tot en met maart, is Zambia gevuld met planten en bomen. In deze periode is het moeilijk om dieren te spotten, aangezien ze verscholen zijn.

Hoe kom ik er?

De makkelijkste manier om in Zambia te komen is per vliegtuig. De luchthaven van Lusaka ligt het dichtste bij het Kafue National Park. Livingstone is ook een mogelijkheid, maar dit is een stukje verder rijden (2-3 uur). Het is ook mogelijk om met een chartervlucht naar het natuurreservaat te vliegen.

Vakanties met Kafue National Park in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Kafue National Park. De safari specialisten kunnen individuele reizen vaak aanpassen om een bepaalde bezienswaardigheid op te nemen.

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken