Zoek jouw safari uit 272 reizen naar Afrika van 52 reisorganisaties.

De Kilimanjaro beklimmen, een letterlijk hoogtepunt

De Kilimanjaro is met zijn 5895 meter de hoogste berg van Afrika en ligt op de grens van Tanzania en Kenia. De Kilimanjaro is een berg die wordt gevormd door een vulkaan. De naam ‘Kilimanjaro’ komt uit het Swahili en betekent “de berg die glinstert”.

Je ervaart alle seizoenen in één reis op één plaats, van tropisch regenwoud tot sneeuw. De berg en omgeving zijn prachtig. Het zal een lichamelijke uitdaging zijn, maar er is voldoende begeleiding en het zal een enorme kick geven. Boven aan de berg staat er een prachtig uitzicht op u te wachten, terwijl u in de sneeuw staat.

Wat kan ik er doen?

Het beklimmen van de Kilimanjaro is bedoeld voor sportieve en actieve reizigers. Er zijn in totaal zeven verschillende routes om de berg te beklimmen. Iedere route heeft zijn eigen afstand en tijdsduur. Ook verschillen ze in moeilijkheidsgraad en prijs. De twee populairste routes zijn Marangu en Machame. The Umbwe route is de kortste, maar ook steilste route. Dit is de moeilijkste route omdat je moeilijk kunt acclimatiseren. Het Northern Circuit is het nieuwst, langst en duurst.

Hoe lang moet ik gaan?

Het beklimmen van de Kilimanjaro duurt zo’n 5 tot 9 dagen, afhankelijk van welke route je kiest. De moeilijke routes duren minder lang, maar zijn veel intensiever. De ‘makkelijkere’ routes duren wat langer, maar geven je meer tijd om te acclimatiseren. Er is dus voor iedereen een route die bij hem/haar past. Tijdens de afdaling kunt u uw tocht ook met een dag verlengen.

Wist je dat?

  • De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg in de wereld
  • De routes zijn vernoemd naar de dorpen waarin de routes starten
  • Je kunt de berg alleen vanuit Tanzania beklimmen, niet vanuit Kenia

De hoogtepunten van een bezoek

  • Prachtig uitzicht op de top van de berg

Waar ligt Mount Kilimanjaro beklimmen?

De Kilimanjaro ligt voor het grootste deel in het noorden van Tanzania en gedeeltelijk in het zuiden van Kenia. De berg heeft een totale oppervlakte van 3885 km2. De Kilimanjaro ligt in Kilimanjaro National Park, wat dichtbij Arusha en Moshi ligt. Rondom het park zijn er verschillende prachtige watervallen en warmtebronnen waar je in kunt zwemmen.

Bekijk de kaart:

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd is van januari tot en met februari en van juli tot en met oktober. Dit omdat dan de weersomstandigheden het gunstigst zijn, weinig wind, goede temperatuur en weinig mist. Doordat er weinig wind staat is de gevoelstemperatuur hoger, door de goede temperatuur kun je makkelijker klimmen en doordat er weinig mist is heb je goed zicht.

Hoe kom ik er?

Je hebt verschillende directe vluchten naar Kilimanjaro Airport vanaf Schiphol, wat erg handig is. Wanneer je eerst in Tanzania verblijft voordat je naar de Kilimanjaro gaat, zijn er verschillende binnenlandse vluchten vanuit Dar es Salaam en Mwanza. Als je niet dichtbij een vliegveld bent, kun je vaak een bus of taxi vinden die naar Moshi of Arusha rijdt.

Vakanties met Mount Kilimanjaro beklimmen in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Mount Kilimanjaro beklimmen. De safari specialisten kunnen individuele reizen vaak aanpassen om een bepaalde bezienswaardigheid op te nemen.

Wandelen naar de top van de Kilimanjaro

Wandelen naar de top van de Kilimanjaro

safari details

Wandelen naar de top van de Kilimanjaro

8 daagse groepssafari met internationaal gezelschap en Engels sprekende reisbegeleiding.
Wandelen naar de top van de Kilimanjaro
Lodges, Tented camps
Max. 15
Excl. vlucht
SGR lidmaatschap

De beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania is een unieke en onvergetelijke ervaring. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld die te ‘bewandelen’ is.
Er zijn verschillende routes om de top van Kilimanjaro te bereiken, variërend van 5 tot 9 nachten. Zonder twijfel is dit een van de meest bijzondere avonturen ter wereld. Deze reisbeschrijving is ter inspiratie. U kunt de reis volledig afstemmen op uw eigen wensen. Alle reizen van Explore Tanzania worden door ons op maat voor jouw samengesteld.

Vanaf € 2560,- p.p. Excl. vlucht

Bekijk reis op Explore Tanzania Meer safari's van Explore Tanzania
Privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route

Privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route

safari details

Privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route

8 daagse privé reis en Engels sprekende reisbegeleiding.
Privé-beklimming Kilimanjaro Marangu route
Kamperen, Kleine hotels
Individuele reis
Excl. vlucht
ANVR lidmaatschap SGR lidmaatschap

Avontuurlijke tocht via de Marangu Route naar Uhuru Peak. Het bedwingen van de Kilimanjaro, met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika, is een ultieme uitdaging! Tijdens deze privétocht te voet gaat u deze uitdaging aan, samen met zeer ervaren gidsen, dragers en een kok. U bereikt de top via de bekende Marangu route, waarbij u onderweg verblijft in vierpersoonsberghutten. Er wordt een zware inspanning van u verwacht en de kans op hoogteziekte is aanwezig. Deze reis is relatief primitief, maar onvergetelijk! Natuurlijk kan u de reis uitbreiden met een safari.

Vanaf € 2191,- p.p. Excl. vlucht

Bekijk reis op Jambo Safari Club Meer safari's van Jambo Safari Club

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken