Doorzoek 335 reizen naar Afrika van 56 reisorganisaties
Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park

Kaart van Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park

Geniet van de uitgestrekte savanne en en wilde dieren in Kgalagadi Transfrontier Park.

het Kgalagadi Transfrontier Park is een van de grootste parken van Zuid Afrika. Zuid Zfrika deelt dit park met Botswana en bied een grote diversiteit aan flora en fauna aan. Uitgestrekte savannes zijn geen uitzondering in dit park, kilometers lang naar de horizon kijken terwijl er leeuwen, giraffen, stokstaartjes, olifanten en cheetahs nieuwsgierig langs komen.

Wat kan ik er doen?

in het park zijn verschillende dingen te doen. Zo kan je op safari met een groep en het landschap ontdekken maar de beste manier om dit park te zien is met een eigen auto, het Zuid Afrikaanse deel is ook nog te doen met een normale personen auto maar een hoge SUV of 4x4 auto is zeker aan te raden. In het park zijn genoeg kampen om te overnachten. Een aantal heirvan zijn omheind en hebben sanitaire voorzieningen maar voor de echte safari experience zijn er ook kampen met alleen een tent en kookgelegenheid.

Hoe lang moet ik gaan?

Een gemiddeld bezoek duurt 2 a 3 dagen, dit verschilt heel erg omdat er dagsafari’s door het park gaan maar ook hele tochten van Zuid Afrika naar Botswana die meerdere dagen duren. Om alles te zien heb je veel tijd nodig maar ook in 1 of 2 dagen kan je de practige natuur hier goed ervaren.

Wist je dat?

  • - het Kgalagadi Transfrontier park het eerste grensoverschrijdende peace park van Afrika sinds 2000 is?
  • - Het park zo’n 3,6 miljoen hectare groot is?

De hoogtepunten van een bezoek

  • - Het uitzicht over de prachtige savanne
  • - Leeuwen spotten
  • - Camping in the wild experience
  • - 4x4 off road rijden

Waar ligt Kgalagadi Transfrontier Park?

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt central in het noorden van Zuid Afrika en in het zuid oosten van Botswana.

Wat is de beste reistijd?

Omdat het park voornamelijk uit savannes bestaat is de beste tijd om hier zijn het hele jaar behalve in het regenseizoen, dan komt er veel modder en is het moeilijker om overall naartoe te gaan.

Hoe kom ik er?

Je kan op eigen houtje makkelijk naar het park komen maar er gaan ook veel reisorganisaties naartoe. De dichtsbijzijnde stad is Upington.

Vakanties met Kgalagadi Transfrontier Park in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Kgalagadi Transfrontier Park.