Zoek jouw safari uit 258 reizen naar Afrika van 51 reisorganisaties.
Pinguïns en natuur op Kaap de goede Hoop

Kaap de goede Hoop

Kaart van Kaap de goede Hoop

Google Map of Zambia

Pinguïns en natuur op Kaap de goede Hoop

Geen bezoek aan Kaapstad is compleet zonder Kaap de Goede Hoop gezien te hebben. Dankzij de wonderbaarlijke uitzichten en prachtige natuur is het beslist de moeite waard om De Kaap te bezoeken.

Kaap de goede staat bekend om zijn geografische ligging. Het is ontdekt door de ontdekkingsreizigers en veel gebruikt door de VOC waardoor het nu een historische plek is. Kaap de Goede Hoop heeft een prachtig uitzicht over de atlantische oceaan en bied een grote diversiteit aan flora en fauna.

Wat kan ik er doen?

Natuurlijk kun je bij Kaap de Goede Hoop op de foto met het bord dat aangeeft dat je op het meest zuidwestelijke puntje van Afrika bent. Een bezoek aan dit bekende bord is dan ook vaak vast onderdeel van een bezoek aan de Kaap.

Als je bij vanuit dit punt nog verder naar boven loopt (of gebruik maakt van het kabelbaantje) kun je het 19e eeuwse vuurtorentje bewonderen en uit te kijken op False Bay. Ook is er een museum dat gewijd is aan de legende rondom The Flying Dutchman.

Er is een grote kans dat je tijdens je bezoek aan Kaap de Goede Hoop verschillende wilde dieren tegenkomt, zoals bokken, struisvogels, kudu's en bavianen. Vooral de Chacma bavianen zijn haast niet weg te denken van Kaap de Goede Hoop.

Een hoogtepunt van een bezoek aan de Kaap zijn misschien wel de pinguins. In het dorpje Boulders, net ten noorden van de Kaap leven deze zwartvoetpinguins. Je kunt ze niet alleen zien terwijl je één van de wandelpaden langs de kust volgt, maar je kunt ook met ze snorkelen. Dit is natuurlijk een unieke ervaring.

Ook in de nabije omgeving is veel te doen: Er zijn verschillende tours om en rond Kaap de Goede Hoop, de kleurrijke strandhutjes op St. James beach en ontdek de onderwaterwereld tijdens een duikexcursie.

Hoe lang moet ik gaan?

Een bezoek aan Kaap de Goede Hoop duurt meestal één dag.

Wist je dat?

  • Toen Kaap de Goede Hoop werd ontdekt dacht men dat dit het zuidelijkste puntje van afrika was en dat de Atlantische Oceaan en de indische oceaan hier in elkaar over gingen. In feite is dit een stukje verderop e Arond Capgulhas.
  • Kaap de Goede Hoop was erg bekend onder de VOC vaarders, dit was namelijk het punt dat de schepen westwaards richting Oost-Indie gingen varen, hier komt ook de uitdrukking ‘de Kaap ronden’ vandaan.

De hoogtepunten van een bezoek

  • Op de foto met het bord 'Cape of Good Hope'
  • De pinguins op Boulder Beach
  • Het wonderbaarlijke uitzicht op de Atlantische Oceaan

Waar ligt Kaap de goede Hoop?

Kaap de Goede Hoop ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika, zo’n 65 kilometer van het centrum van Kaapstad verwijderd.

Bekijk de kaart:

Wat is de beste reistijd?

Kaap de Goede Hoop is het hele jaar door een prachtige bestemming. Het is er in de zomermaanden (wanneer het in Nederland winter is) iets warmer en droger dan in de wintermaanden (wanneer het in Nederland zomer is).

Hoe kom ik er?

Het is goed te doen om Kaap de Goede Hoop zelf te bezoeken met de auto. Natuurlijk kun je ook altijd met een reisorganisatie naar de Kaap.

Vakanties met Kaap de goede Hoop in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Kaap de goede Hoop. De safari specialisten kunnen individuele reizen vaak aanpassen om een bepaalde bezienswaardigheid op te nemen.

High Lights Zuid-Afrika

High Lights Zuid-Afrika

safari details

High Lights Zuid-Afrika

25 daagse groepssafari met Nederlands gezelschap en Nederlands sprekende reisbegeleiding.
High Lights Zuid-Afrika
Luxe lodges, Tented camps, Kleine hotels, Guesthouses
Max. 12
Excl. vlucht
SGR lidmaatschap VvKR lidmaatschap

De ideale kennismakingsreis!
Verblijf in zeer comfortabele, kleinschalige 4*/5* accommodaties, vaak op de mooiste plaatsen. De steeds weer nieuwe indrukken, maken deze reis zeer afwisselend.
De kleine groep (6-12 personen), een rustig reistempo en een binnenlandse vlucht, zorgen voor een mooie, rustige reis, waarin de hoogtepunten van Zuid-Afrika de revue passeren en een bezoek aan Swaziland is inbegrepen. We verblijven (bijna) overal 2 nachten.
Ontbijt, excursies en entreegelden zijn inclusief, internationale vlucht naar keuze (exclusief).

Vanaf € 3799,- p.p. Excl. vlucht

Bekijk reis op Afrikaya Tours Meer safari's van Afrikaya Tours

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken