Zoek jouw safari uit 273 reizen naar Afrika van 52 reisorganisaties.
Drakensberg Park

Maloti-Drakensberg Park

Kaart van Maloti-Drakensberg Park

Google Map of Zambia

Drakensberg Park

Het gebergte van het Drakensberg National Park wordt niet voor niets gezien als één van de meest indrukwekkende landschappen van Zuid-Afrika.

Met zijn uitgestrekte groene landschappen, scherpe bergtoppen en adembenemende uitzichten is een bezoek aan het Drakensberg National Park een ware beleving. De omgeving biedt talloze activiteiten voor actieve reizigers, maar ook voor wie daar geen behoefte aan heeft is het een geweldige ervaring om het prachtige landschap te aanschouwen.

Wat kan ik er doen?

Het Drakensberg gebergte is een ware must-see voor fanatieke hikers, klimmers en vogelkijkers. Zo kent het park vele hiking routes, variërend in lengte van één uur tot meerdere dagen. In de winter kun je zelfs skiën in het Drakensberg National park.

Hoe lang moet ik gaan?

Met de auto kun je binnen een dag door het gebied rijden en genieten van de prachtige landschappen die het park te bieden heeft. Als je ervan houdt om te gaan hiken of klimmen in de bergen is het aan te raden om een overnachting te boeken aangezien één dag dan niet genoeg zal zijn.

Wist je dat?

  • De hoogste piek van het Drakensberg National Park 3482 meter hoog is? Dit maakt het de hoogste bergtop van Zuid-Afrika.

Bezoek de officiële pagina van Maloti-Drakensberg Park

De hoogtepunten van een bezoek

  • Verken de bergen in Drakensberg National Park met één van de vele hiking routes

Waar ligt Maloti-Drakensberg Park?

Het Drakensberg National Park ligt in het oosten van Zuid-Afrika. Het ligt ruim vier uur rijden ten zuiden van Johannesburg.

Bekijk de kaart:

Wat is de beste reistijd?

Het hele jaar is geschikt om het Drakesnberg National Park te bezoeken. Toch wordt vaak aangeraden om het park in het voorjaar te bezoeken omdat in deze periode de weersomstandigheden het meest aangenaam zijn.

Hoe kom ik er?

Je kunt het Drakensberg National Park bezoeken met een reisorganisatie of zelf met de auto. In het laatste geval is een bezoek aan het park vaak een onderdeel van een meerdere dagen durende roadtrip door Zuid-Afrika.

Vakanties met Maloti-Drakensberg Park in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Maloti-Drakensberg Park. De safari specialisten kunnen individuele reizen vaak aanpassen om een bepaalde bezienswaardigheid op te nemen.

Zuid-Afrika Hoogtepunten 4 – Oostkant + Kaapstad

Zuid-Afrika Hoogtepunten 4 – Oostkant + Kaapstad

safari details

Zuid-Afrika Hoogtepunten 4 – Oostkant + Kaapstad

15 daagse privé reis met ontvangst door lokale vertegenwoordiger.
Zuid-Afrika Hoogtepunten 4 – Oostkant + Kaapstad
Lodges, Tented camps, Luxe kamperen, Langoed & (wine) estates
Individuele reis
Incl. vlucht
SGR lidmaatschap Calamiteitenfonds lidmaatschap

Dit is een compacte tweeweekse reis langs veel bekende hoogtepunten in het oosten van het land o.a. de Drakensbergen, St. Lucia, Swaziland, Greater Kruger Park. Dit deel van de reis is gericht op natuur. Daarna vliegt u naar Kaapstad. Hier zijn ook nog mooie natuurgebieden maar deze stad is toch vooral bekend om de historie, cultuur en goede restaurants. Een laatste kort bezoek aan de wijnstreek maakt de reis helemaal af.

Vanaf € 2300,- p.p. Incl. vlucht

Bekijk reis op Out in Africa Meer safari's van Out in Africa

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken