Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Namibië Landeninformatie
Namibië Landeninformatie

Namibië Landeninformatie

Namibië is een land van ongekende schoonheid en diversiteit. Bekend om zijn gloeiende duinen, beelden van de jagende Bosjesmannen maar ook om de zoutvlaktes van het wereld bekende Etosha.

Namibië is fotogeniek, biedt safari plezier voor zowel de ervaren reiziger als de nieuwe safari ganger en heeft een zeer goede infrastructuur. Door veel reizigers wordt Namibië het Europa van Afrika genoemd en is mede daardoor populair voor self-drive safari's, zij het met een kampeer uitrusting of met verblijf in lodges.

{tab Algemeen}

Namibië ligt in zuidwest Afrika en grenst aan de zuidelijke Atlantische Oceaan en ligt tussen Angola en Zuid- Afrika. Verder deelt Namibië nog haar grenzen met Botswana en Zambia. De oppervlakte van Namibië is ruim 825.000 km2, daarmee is Namibië ongeveer 20 keer zo groot als Nederland maar telt 10 maal zo weinig inwoners.

De invloed van de vroegere Duitse, Nederlandse en Engelse kolonisten is nog steeds merkbaar in Namibië wanneer je plaatsnaambordjes tegenkomt. Vandaag de dag vormen de traditionele Owambo’s de meerderheid in Namibië. Deze bevolkingsgroep is onderverdeeld in 8 stammen.De brede kuststrook van Namibië vormt de kurkdroge Namibwoestijn. De Kalahari woestijn landinwaarts is een stuk groener met fijnbos en grassavanne.

Etosha National Park is het bekendste en grootste nationale park van Namibië. Ten zuiden van Etosha ligt het adembenemend mooie Fish River Canyon. Dit reusachtige ‘gat’ is op sommige plekken meer dan 500 meter diep en verdeeld over een lengte van 161 meter.

{tab Geschiedenis}

Namibië is van 1884 tot 1915 een Duitse kolonie geweest. Na de Eerste Wereldoorlog trekt Duitsland zich terug uit Namibië en wordt Zuid- Afrika er de baas. De situatie wordt niet beter in Namibië, want de Afrikanen worden bij wet verplicht om in de dorre reservaten te gaan wonen.

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog wordt ook nog de apartheid in Namibië ingevoerd. Deze periode duurde tot 1989, waarna het land een democratie werd.

Op 21 maart 1990 verkreeg Namibië de onafhankelijkheid.

{tab Steden}

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en ligt in het midden van het land op een hoogte van circa 1650 meter. In 2004 had Windhoek een inwonersaantal van rond de 230.000 inwoners. De naam Windhoek is afgeleid van Winterhoek, dit is de boerderij waar Nama- Leider Jonker Afrikaner is geboren.
Windhoek is sinds 1891 de hoofdstad van Namibië. Tijdens de bezetting van Zuid- Afrika, ten tijde van de apartheid, moesten blanken, kleurlingen en zwarten strikt gescheiden wonen. De blanken woonden in de stad, kleurlingen en zwarten woonden in de zogeheten townships. De township voor kleurlingen in Windhoek heet Khomasdal, voor de zwarten is het Katutura.

Keetmanshoop ligt in het zuiden van Namibië en is gelegen op een heuvelsrug tussen de Namib woestijn en Lüderitz in het westen en de Kalahari in het oosten. De belangrijkste bezienswaardigheid in de direct omgeving van Keetmanshoop is de Tuin der goden.

Swakopmund is een kustplaats in Namibië aan de monding van de rivier de Swakop in de Atlantische Oceaan. Doordat Namibië vroeger een Duitse kolonie is geweest heeft Swakopmund een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er nog veel Duits gesproken.
Voor de mensen uit de hoofdstad Windhoek is Swakopmund een populaire vakantiebestemming. Naast de mensen uit Windhoek trekt Swakopmund ook veel bezoekers uit Zuid – Afrika, met name hengelaars en zeevissers. Veel toeristen uit Europa combineren een bezoek aan Swakopmund met een bezoek aan Sossusvlei. Door de naburige Namib- woenstijn worden de straten van Swakopmund regelmatig bedekt met zand.

Walvisbaai is de belangrijkste zeehaven van Namibië. Hoewel Namibië op 21 maart 1990 onafhankelijk werd van Zuid- Afrika, duurde het nog vier jaar totdat Walvisbaai aan Namibië werd overgedragen. De visserij - industrie die gevestigd is in Walvisbaai vormt een belangrijk deel van het bruto nationaal product in Namibië.

{/tabs}

Zoek jouw safari