Zoek jouw safari uit 261 reizen naar Afrika van 49 reisorganisaties.
Namibië Landeninformatie
Namibië Landeninformatie

Namibië Landeninformatie

Namibië is een land van ongekende schoonheid en diversiteit. Bekend om zijn gloeiende duinen, beelden van de jagende Bosjesmannen maar ook om de zoutvlaktes van het wereld bekende Etosha.

Namibië is fotogeniek, biedt safari plezier voor zowel de ervaren reiziger als de nieuwe safari ganger en heeft een zeer goede infrastructuur. Door veel reizigers wordt Namibië het Europa van Afrika genoemd en is mede daardoor populair voor self-drive safari's, zij het met een kampeer uitrusting of met verblijf in lodges.

Algemeen

Namibië ligt in zuidwest Afrika en grenst aan de zuidelijke Atlantische Oceaan en ligt tussen Angola en Zuid- Afrika. Verder deelt Namibië nog haar grenzen met Botswana en Zambia. De oppervlakte van Namibië is ruim 825.000 km2, daarmee is Namibië ongeveer 20 keer zo groot als Nederland maar telt 10 maal zo weinig inwoners.

De invloed van de vroegere Duitse, Nederlandse en Engelse kolonisten is nog steeds merkbaar in Namibië wanneer je plaatsnaambordjes tegenkomt. Vandaag de dag vormen de traditionele Owambo’s de meerderheid in Namibië. Deze bevolkingsgroep is onderverdeeld in 8 stammen.De brede kuststrook van Namibië vormt de kurkdroge Namibwoestijn. De Kalahari woestijn landinwaarts is een stuk groener met fijnbos en grassavanne.

Etosha National Park is het bekendste en grootste nationale park van Namibië. Ten zuiden van Etosha ligt het adembenemend mooie Fish River Canyon. Dit reusachtige ‘gat’ is op sommige plekken meer dan 500 meter diep en verdeeld over een lengte van 161 meter.

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken