Zoek jouw safari uit 258 reizen naar Afrika van 51 reisorganisaties.

Primaten kijken in Gombe Stream National Park

Gombe Stream National Park is gelegen aan de westerlijke grens van Tanzania en Congo. Het park is vooral bekend geworden door Jane Goodall, een primatoloog die jarenlang in de bossen van Gombe Stream heeft gewoond om de bedreigde chimpansees te bestuderen.

Aan de wilde oevers van Lake Tanganyika bevindt zich dit Gombe Stream National Park. Het is een ongetemde plaats van weelderige bossen en een helder uitzicht over het meer. Wandeltochten en zwemmen zijn populaire activiteiten.

De hoofdattractie van Gombe Stream zijn de chimpanseefamilies die binnen de beschermde grenzen van het park wonen. Begeleide tochten zijn mogelijk voor bezoekers en gaan diep de bossen in om de apen te observeren en de hele ochtend met de primaten door te brengen. Het is een geweldige ervaring en een hoogtepunt voor vele toeristen in Tanzania. Chimpansees zijn niet de enige dieren die u zult tegen komen, vele anderen primaten wonen in het oerwoud van Gombe Stream. Naast een grote variëteit aan tropische vogelsoorten wonen ook vervet- en Colobus apen, bavianen en kleine antilopen in de dichte bossen.

Vakanties met Gombe Stream National Park in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Gombe Stream National Park. De safari specialisten kunnen individuele reizen vaak aanpassen om een bepaalde bezienswaardigheid op te nemen.

Lake Victoria Serengeti Tour

Lake Victoria Serengeti Tour

safari details

Lake Victoria Serengeti Tour

14 daagse groepssafari met Nederlands gezelschap en Nederlands sprekende reisbegeleiding.
Lake Victoria Serengeti Tour
Lodges, Luxe lodges, Kamperen, Guesthouses
Max. 10
Excl. vlucht

Bij deze safari val je meteen met je neus in de boter met de 3daagse gamedrive in Serengeti. Overdag speur je naar leeuwen, cheetahs en andere dieren, terwijl je 's nachts slaapt tussen de fascinerende geluiden van de wilde natuur. Na een leuke citytour in Mwanza waar je luxe eet en overnacht bij een schitterend uitzicht over de baai, vertrek je naar het vogeleiland Rubondo in Lake Victoria. Daar geniet je van de overvloed aan vogels en kampeer je aan het meer. Je eindigt je safari met een lach op je gezicht door de rare fratsen van Chimpansees in paradijselijk Gombe Nationaal Park.

Vanaf € 2490,- p.p. Excl. vlucht

Bekijk reis op Mindful Adventure Meer safari's van Mindful Adventure

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken