Doorzoek 330 reizen naar Afrika van 54 reisorganisaties
Primaten kijken in Gombe Stream National Park

Gombe Stream National Park

Kaart van Gombe Stream National Park

Primaten kijken in Gombe Stream National Park

Gombe Stream National Park is gelegen aan de westerlijke grens van Tanzania en Congo. Het park is vooral bekend geworden door Jane Goodall, een primatoloog die jarenlang in de bossen van Gombe Stream heeft gewoond om de bedreigde chimpansees te bestuderen.

Aan de wilde oevers van Lake Tanganyika bevindt zich dit Gombe Stream National Park. Het is een ongetemde plaats van weelderige bossen en een helder uitzicht over het meer. Wandeltochten en zwemmen zijn populaire activiteiten.

De hoofdattractie van Gombe Stream zijn de chimpanseefamilies die binnen de beschermde grenzen van het park wonen. Begeleide tochten zijn mogelijk voor bezoekers en gaan diep de bossen in om de apen te observeren en de hele ochtend met de primaten door te brengen. Het is een geweldige ervaring en een hoogtepunt voor vele toeristen in Tanzania. Chimpansees zijn niet de enige dieren die u zult tegen komen, vele anderen primaten wonen in het oerwoud van Gombe Stream. Naast een grote variëteit aan tropische vogelsoorten wonen ook vervet- en Colobus apen, bavianen en kleine antilopen in de dichte bossen.

Vakanties met Gombe Stream National Park in de rondreis.

Dit is een selectie van de safari's naar Gombe Stream National Park.