Zoek jouw safari uit 261 reizen naar Afrika van 49 reisorganisaties.
Tanzania Landeninformatie
Tanzania Landeninformatie

Tanzania Landeninformatie

Tanzania is het safari land bij uitstek. Met de hoogste wildpopulaties van heel Afrika, de schitterende uitgestrekte Serengeti en de unieke Ngorongoro krater zijn er weinig landen die dit kunnen evenaren. Niet alleen het noorden is mooi. Wat veel mensen niet weten is dat Zuid-Tanzania ook schitterende natuurparken heeft.

Algemeen

Tanzania is een onafhankelijk land in Oost-Afrika en grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia. In het Oosten grenst Tanzania in zijn geheel aan de Indische Oceaan en ook de andere grenzen bestaan voor een groot deel uit water. In het westen Lake Tanganyika, in het noordwesten Lake Victoria en in het zuidwesten Lake Malawi. De grens met Mozambique wordt gevormd door de rivier de Rovuma.

De totale oppervlakte van Tanzania bedraagt 945.087 km2 en daarmee is Tanzania het grootste land van Oost-Afrika.
Tanzania is een groot land met een enorme diversiteit aan natuur en cultuur. Niet alleen heeft Tanzania het meeste oppervlakte beschermd natuurgebied in Afrika, er zijn ook een paar van de mooiste parken te vinden. De Serengeti, Ngorongoro Krater, Selous, Katavi en Ruaha zijn maar een paar voorbeelden.
Het vasteland van Tanzania heeft een zeer gevarieerd landschap. Zeer bepalend is de Great Rift Valley die meer dan 9700 kilometer lang is. De Great Rift Valley ontstaat in Turkije en loopt via de dode en rode zee naar Etiopie. Vanuit daar splitst hij naar Oeganda en Kenia en komt zo uit in Tanzania. Enkele grote meren zijn ontstaan als gevolg van de Great Rift Valley, waaronder Lake Natron, Lake Manyara en Lake Tanganyika. Door de vele rivieren en meren die in Tanzania te vinden zijn heeft het land meer wateroppervlakte dan welk land dan ook op het continent Afrika.
Er zijn twee populaire routes in Tanzania, het Noord Circuit en het Zuid Circuit. In Noord Tanzania liggen de bekendste parken waaronder ook de Kilimanjaro. Zuid Tanzania is een stuk rustiger en exclusiever vanwege de nog beperkte infrastructuur maar zeker net zo mooi ... en natuurlijk volgens sommige nog mooier.
Om zowel het Noorden als het Zuiden van Tanzania te zien is minimaal twee weken nodig en het liefst nog iets langer. Natuurlijk is een extensie naar het tropische Zanzibar ook altijd een goede optie om uw safari mee te eindigen.

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken