Zoek jouw safari uit 261 reizen naar Afrika van 49 reisorganisaties.
Oeganda Landeninformatie
Oeganda Landeninformatie

Oeganda Landeninformatie

Oeganda wordt niet voor niets de ‘Parel van Afrika’ genoemd. Het is een van de mooiste landen in Afrika dankzij de prachtige oerwouden met diverse zeldzame diersoorten, de resterende berggorilla’s en de bron van de Nijl. Doordat Oeganda nog geen massale toestroom van toeristen kent is de bevolking nog uiterst spontaan, vriendelijk en gastvrij.

Algemeen

Oeganda ligt in Oost-Afrika, midden op de evenaar. Het wordt geheel ingesloten door Soedan, Kenia, de Democratische Republiek Kongo (Zaïre), Rwanda en Tanzania. De grens met Kenia en Tanzania loopt gedeeltelijk door het Victoriameer. Dit is één van de grootste zoetwatermeren ter wereld (ca. 68.000 m²). Het meer - en hiermee de bron van de Nijl - werd in 1858 'ontdekt' door de Britse avonturier John Hanning Speke.

De oppervlakte van Oeganda is 236.040 km². Hiermee is het ongeveer 7x zo goot als Nederland. Al is het land over het algemeen vlak, de gemiddelde hoogte ligt rond de 1000 meter. Het hoogste punt is de Mount Stanley met 5110 meter. Kampala is de hoofdstad en het industriële en bestuurlijke centrum van het land. Het is gebouwd op tien heuvels. De naam is afgeleid van de Kigandese woorden “kasozi k'empala”, dat “de heuvel der antilopen” betekent.

Je perfecte safari zoeken en gewoon via de reisorganisatie boeken