Doorzoek 331 reizen naar Afrika van 53 reisorganisaties
Bekijk en vergelijk safari's
naar Oeganda

Zoek jouw safari

Oeganda reisinformatie

Ben je een vakantie naar Oeganda aan het voorbereiden? Lees dan hier meer over praktische tips en achtergrondinformatie over Gorilla trekking, safari's, klimaat en veiligheid.

Vakantie tips & achtergrond informatie

Chimpanzee trekking

Chimpanzee trekking

Chimpanzee trekking

Op zoek naar Chimpanzees in het wild is een unieke ervaring. Ga met een gids vroeg in de ochtend op pad en zoek door de dichte jungle naar de Chimps. Tussen alle junglegeluiden hoor je ze roepen en kom je steeds dichter bij.

Gorilla trekking

Gorilla trekking

Gorilla trekking

Het Bwindi National Park is het thuis van de indrukwekkende Berggorilla's. Deze primaten behoren tot de bedreigde diersoorten en leven in de bergen van Centraal Afrika in Oeganda, Rwanda en Congo. Naar schatting zijn er in totaal nog 700 van deze imposante dieren.

Oeganda Landeninformatie

Oeganda Landeninformatie

Oeganda Landeninformatie

Oeganda wordt niet voor niets de ‘Parel van Afrika’ genoemd. Het is een van de mooiste landen in Afrika dankzij de prachtige oerwouden met diverse zeldzame diersoorten, de resterende berggorilla’s en de bron van de Nijl. Doordat Oeganda nog geen massale toestroom van toeristen kent is de bevolking nog uiterst spontaan, vriendelijk en gastvrij.